Vinkkejä videopalavereihin

torstai 2. huhtikuuta 2020

Arjen muututtua radikaalisti, monet meistä ovat nyt tilanteessa jossa erilaisten ja päivittäisten etäneuvottelujen määrä on kasvanut huomattavasti. Palaverit ja asiakastapaamiset ovat siirtyneet verkkoon, joten videoyhteydet käyvät kuumana.

Toisille meistä videopalaverit ovat jo ennestään tuttua kauraa, kun taas toiset ovat joutuneet kameran eteen ensimmäisiä kertoja. Kiinnittämällä huomiota muutamiin yksinkertaisiin asioihin parannat viestintäsi tehoa ja annat itsestäsi entistä ammattimaisemman kuvan asiakkaillesi ja yhteistyökumppaneillesi. Katso parhaat vinkkimme oheiselta videolta:
 


Yhteenveto neljästä kohdasta, jotka huomioimalla pääset jo pitkälle:

#1 Katso kameraa
Katso sitä näyttöä, jossa etäneuvottelu on auki. Näin katsekontakti on parempi ja yhteys vastapuoleen on välittömämpi.

#2 Kuvan rajaus
Rajaa niin että pään päälle ei jää ylimääräistä tilaa ja pyri jättämään taustalta pois häiritsevät asiat. Kiinnitä erityistä huomiota siihen, että pään alue jää taustalla tyhjäksi.

#3 Valo
Yritä löytää paikka, jossa naama ei jää varjoon. Helpoin tapa saavuttaa miellyttävä tasainen valo kasvoille on kääntyä kohti ikkunaa.

#4 Laita kamera päälle
Kaikista tärkeintä on vain laittaa kamera päälle ja olla läsnä. Näinä aikoina, kun olemme kaikki eristyksissä, on mukava nähdä tuttuja naamoja ja tuntea olevansa osana porukkaa.